چگونه از تلویزیون به عنوان مانیتور کامپیوتر استفاده کنیم؟
دی 26, 1400ترفندهای تبدل تلویزیون معمولی به هوشمند
دی 26, 1400تفاوت مانیتور و تلویزیون فقط در سایز صفحه نمایششان نیست! این دو محصول، شباهتهای ساختاری بسیاری دارند. از این رو، شاید تصور کنید که با خرید یک مانیتور، میتوانید از آن به عنوان تلویزیون استفاده کنید یا بالعکس. این تصور اگر متناسب با نیازهای شما باشد، خرید منطقی خواهد بود. از این رو، با دانستن فرق مانیتور با تلویزیون انتخاب بهتری خواهید داشت. در ادامه به بررسی تفاوت های میان تلویزیون و مانیتور پرداختهایم. تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
تلویزیون و مانیتور در گذر زمان
در گذشته، تلویزیونها دارای وزن سنگین و حجم بزرگی بودند. این لوازم، بدون حضور آنتن قادر به نمایش هیچ تصویری نبودند. علاوهبراین دارای تصاویر با کیفیت بسیار پایین (در گذشته دور فقط قادر به نمایش تصاویر سیاه و سفید) بودند. مانیتورها نیز از نظر اندازه، مشابه تلویزیونها بودند. این دستگاهها نیز بدون حضور پورت VGA و DVI، قادر به اتصال به سایر دستگاهها و نمایش تصویر نبودند.
حال آنکه در نسل کنونی، هم ظاهر تلویزیونها و مانیتورها و هم تکنولوژی ساختشان تغییر شایانی یافته است. صفحه نمایش هردو با کمترین ضخامت ممکن و سبکترین وزن تولید میشوند. تلویزیونها برای نمایش محتوا به گیرندههای دیجیتالی نیازمند هستند. همچنین توسط پورت HDMI و در مدلهای بروزتر از طریق وایرلس به راحتی به هر دستگاهی متصل میشوند.
آیا مانیتور همان تلویزیون است؟
بسیاری از کاربران فرق میان مانیتور (نمایشگر) را با تلویزیون خانگی نمیدانند. بسیاری نیز این دو را یکی میدانند! از این رو، انتظار کارکردی مشابه میان مانیتور و تلویزیون دارند. هر دوی این دستگاهها برای نمایش فیلم و عکس مورد استفاده قرار میگیرند، با این حال، تفاوت مانیتور و تلویزیون با بررسی جزیئات هر یک مشخص میشود. این تفاوتها را میتوان در بخشهای مختلف این دو سیستم اعم از ساختار نرم افزاری و اجزای سخت افزاری هر دو جست و جو کرد.
در گذشته، به علت وجود تفاوتهای اساسی، این دو دستگاه کاملا مجزا درنظر گرفته میشدند؛ زیرا هر دو برای اهداف متفاوتی طراحی و ساخته شده بودند. در گذر زمان، کاربردهای مشابه موجب کم رنگ شدن فرق مانیتور و تلویزیون شد.
دلایل تفاوت مانیتور با تلویزیون
برای بررسی تفاوتهای تلویزیون و مانیتور، باید قابلیتها و ویژگیهای مختلف آنها را با یکدیگر مقایسه کرد. در گذشتههای دور، تلویزیونها ساده بودند. امکان وصل کردن آنها به دستگاههای دیگر هم غیرممکن بود. تلویزیونها پورت ارتباطی خاصی نداشتند. در نتیجه امکان اتصال سایر لوازم جانبی به آنها وجود نداشت. در گذر زمان و پیشرفت تکنولوژی امکان اتصال دستگاههای پخش DVD و VCD به آنها اضافه شد.
اما به مرور، تلویزیونهای LCD و LED وارد بازار شدند. در تلویزیونهای امروزی امکان اتصال از طریق پورتهایی همچون VGA ،HDMI و … وجود دارد. با این حال، بخاطر وجود برخی ویژگیها و تفاوتها میان مانیتور با تلویزیون، محدودیتهایی برای استفاده این دو محصول به جای هم وجود دارد. مهمترین تفاوتهای مانیتور و تلویزیون عبارتند از:
۱- تنوع در تعداد و نوع پورتهای ورودی و خروجی
اولین فرق مانیتور و تلویزیون در درگاههای ورودی و خروجیشان است. تنوع پورت در مانیتورها بیشتر است. مانیتورها علاوهبر HDMI دارای اتصالاتی نظیر پورت Display هستند. پورتهای Display رزولوشنهای بالاتر را پوشش میدهد. در مقابل، گاهی تعداد پورتهای HDMI در تلویزیونها بیشتر از مانیتورهاست. تلویزیونها LED اغلب چندین پورت HDMI دارند. از این رو، امکان اتصال به دستگاههای متعدد را برای شما فراهم میآورد. اما، مانیتورها اغلب یک پورت HDMI دارند و همزمان تنها به یک دستگاه متصل میشوند.
۲- تفاوت سرعت نمایش تصویر در مانیتور و تلویزیون
مانیتور برای نمایش نرم افزارهای خاص و کارهای گرافیک طراحی شده است. در نتیجه سرعت نمایش تصویر در مانیتورها بسیار بیشتر از تلویزیونهاست. این تفاوت مهم، در تصمیم گیری گیمرها برای استفاده از مانیتور به جای تلویزیون بسیار موثر است.
۳- frame rate
Frame rate یعنی تعداد دفعاتی که تصویر فضای بازی توسط کارت گرافیک شما رندر شده و تصویر بر روی ماینتورتان به نمایش در میآید. میزان فریم ریت یکی دیگر از شاخصههای تفاوت مانیتور و تلویزیون است. در مانیتور، میزان frame rate کمی بیشتر از تلویزیون است.
۴- فرق سایز و اندازه مانیتور با تلویزیون
از جمله فرق مانیتور و تلویزیون سایز و اندازه آنهاست. سایز تلویزیونها اغلب از ۴۰ اینچ به بالاست. در حالی که اندازه مانیتورهایی که به صورت عادی بر روی میز قرار میگیرند، ۲۷ تا ۲۴ اینچ است. خیلی از گیمرها ترجیح می دهند با تلویزیون بازی کنند تا به خاطر بزرگی آن بهتر در فضای بازی قرار بگیرند.
۵- کیفیت تصویر و رنگ
تصاویر به نمایش درآمده در تلویزیونها را میتوان از فاصله دور هم تماشا کرد و کاملا مطلوب هستند. در مقابل، به علت کم بودن رزولوشن مانیتور نسبت به تلویزیون، ممکن است تصاویر تار بوده و وضوح خوبی نداشته باشند. در ضمن، در تلویزیون رنگها با کیفیت بهتری ارائه میشوند.
۶- تفاوت در تراکم پیکسلی (Pixel density) مانیتور و تلویزیون
منظور از تراکم پیکسلی، تعداد پیکسلهایی هستند که در مربع یک اینچی به نمایش در میآیند. هرچه این تراکم کمتر باشد، وضوح تصویر نیز کمتر خواهد بود.
۷- بررسی زمان پاسخ دهی یا (Response time)
منظور از زمان پاسخ دهی، مدت زمانی است که پیکسلهای صفحه نمایش برای تغییر صحنهها تغییر رنگ پیدا میکنند. این زمان در تلویزیونهای HD به نسبت مانیتورها بیشتر است. همین مسئله را نیز میتوان به عنوان تفاوت مانیتور و تلویزیون در نظر گرفت. در مانیتورها، طراحان برای اینکه Response time سریعتر باشد، از بعضی زوایای پردازش تصویر و زاویه دید صرف نظر کرده و سرعت پاسخدهی را بالا بردهاند.
۸- نرخ تازه سازی (Refresh rate)
منظور از Refresh rate، سرعت تعداد دفعاتی است که تصاویر تجدید و یا تازه میشوند. نرخ تجدید بیشتر نمایشگرهای امروزی ۶۰ هرتز است. یعنی هر یک ثانیه ۶۰ بار تصویر تازه و تجدید میشود. در صورتیکه کارت گرافیکی مانیتور به اندازه کافی قوی باشد، سرعت Frame rate در مانیتور میتواند بسیار بالاتر باشد.
سخن پایانی
در این مطلب نکات مهم برای بررسی تفاوت میان مانیتور و تلویزیون عنوان شد. کاربرد و نیاز شما تاثیر بسزایی در انتخاب یکی از این دو دستگاه دارد. چرا که در عمل مانعی برای جایگزینی مانیتور و تلویزیون به جای یکدیگر وجود ندارد. آنچه که مهم است، هدفی است که شما از این جایگزین کردن دارید. با این وجود، هر کجا نیاز به کمک داشتید، مشاوران مرکز خدمات دادگر در خدمت شما هست. مرکز خدمات دادگر به عنوان تنها نماینده رسمی ارائه خدمات تلویزیون های سونی، سامسونگ، ال جی و پاناسونیک با در اختیار داشتن تیمی متخصص و کارآمد، کار تعمیر تلویزیون در تبریز را برای شهروندان تبریز و حومه انجام میدهند.