با مفهوم فناوری Local Dimming و کاربردهای آن در تلویزیون آشنا شویم.
اسفند 6, 1400با فناوری FreeSync در تلویزیون آشنا شوید
اسفند 6, 1400در جهان امروز، تلویزیون به جز جدا نشدنی اکثر خانهها تبدیل شده است. از تلویزیون برای بازی، تماشای فیلم و سریال، وب گردی و حتی مکالمه تصویری استفاده میشود. امروزه از تلویزیون به عنوان یک کامپیوتر شخصی نیز میتوانید استفاده کنید. شما به راحتی میتوانید امورات و کارهای شخصی خودتان را به جای اینکه در ابعاد کوچک گوشی یا کامپیوتر انجام دهید آن را در ابعاد بزرگ تلویزیون انجام دهید. با این حال یک تفکر در میان اقشار جا افتاده است که تلویزیون چشم را ضعیف میکند و باعث آسیب رسیدن به چشم میشود. ما در این مطلب قصد داریم روی موضوع تاثیر تلویزیون بر چشم بیننده حرف بزنیم. پس تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
آیا تماشای تلویزیون چشم را ضعیف میکند ؟!
هنوز هیچکس با اطمینان نمیتواند بگوید که آیا استفاده طولانی مدت از دستگاههای دیجیتال، الخصوص تلویزیون منجر به بروز آسیبهای مزمن چشمی میشود یا خیر! اما اثبات شده است که خیره شدن طولانی مدت به صفحه نمایش میتواند باعث خستگی و ناراحتی چشم گردد. نه تنها در استفاده از تلویزیون، بلکه در استفاده از کامپیوتر، لپتاپ، گوشی و تبلت نیز در نتیجه طولانی بودن زمان استفاده، تجربه خستگی چشم، ایجاد سردرد و تحریک چشم وجود دارد. مواردی نظیر خشکی چشم، تاری دید، خستگی چشم، درد در نواحی سر، گردن و کمر را پس از تماشای طولانی مدت تلویزیون یا بازی میتوان تجربه کرد. اینها عوارض پدیدهای به نام سندروم بینایی کامپیوتری (صفحه نمایشی) هستند که باعث آزردگی بسیاری میشود.
استفاده از تلویزیون ممنوع!
فارغ از جایگاه تلویزیون در خانه و بین اعضای خانواده، این محصول بخش مهمی از زندگی انسان امروز را تشکیل میدهد. درست است که تلویزیون جزو یکی از بهترین اختراعات بشر است، با این حال باید آسیبها و ضررهای احتمالی آن را جدی گرفت. صد در صد استفاده از تلویزیون را نمیتوان کنار گذاشت! پس باید شیوه درست استفاده از آن را یاد بگیریم. باید به دنبال راهی باشیم که آسیب و خستگی چشم را به حداقل برسانیم. تکنولوژیهای جدیدی که در تلویزیونهای امروزی وجود دارد، آسیبهای احتمالی چشم را کمتر میکند. چرا که امروزه تولید کنندگان تلویزیون از تکنولوژیها و فناوریهای مختلفی بهره گرفتهاند. این در حالی است که تلویزیونهای قدیمیتر احتمال ایجاد سردرد و تحریک چشم بیشتری برای کاربران داشتند.
تاثیر تلویزیون بر چشم در صورت نزدیکی بیش از اندازه به آن
نزدیک شدن بیش از اندازه به تلویزیون و تماشای آن میتواند به چشم آسیب برساند. این کار باعث تابانده شدن نورهای پرانرژی به چشم و خستگی آن میشود. محققان معتقدند میزان نورهای پرانرژی که یک فرد در معرضشان قرار میگیرد، به عوامل زیادی بستگی دارد. این عوامل عبارتند از: فناوری نمایشگر، ابعاد آن، روشنایی تصویر، فاصله صورت فرد تا صفحه نمایش و مدت زمان استفاده از آن. بخشی از مشکل اینجاست که ما در حین کار با نمایشگرها چشمان خود را بیشتر باز میکنیم و کمتر از حد معمول پلک میزنیم. در واقع خستگی چشم از آن جهت رخ میدهد که از یک فاصله ثابت و مشخص، بدون آنکه حتی پلک بزنیم، برای مدتی طولانی به نمایشگر خیره میشویم و به اطراف نیز نگاه نمیکنیم.
فاصله ایده ال با تلویزیون چقدر است ؟
فرمول خاصی برای محاسبه فاصله ایدهآل بیننده از تلویزیون وجود ندارد. به صورت تقریبی فاصله ایدهآل بیننده ۸ تا ۱۰ قدم از صفحه تلویزیون است. اگرچه خیلی از چشم پزشکان و متخصصان معتقدند فاصله ایدهآل همان فاصلهای است که راحتتر باشید و بتوانید تلویزیون را تماشا کنید. در کنار فاصله، مدل قرار گرفتن تلویزیونها نیز در خستگی چشم موثراست. چه تلویزیون را به دیوار نصب کنید یا اینکه روی میز بگذارید، باید صفحه نمایش در راستای سر یا پایینتر از چشم باشد تا از خستگی چشم و گردن جلوگیری کند.
نشانههای آسیب دیدگی و تاثیر تلویزیون بر چشم
افراد به طور ناخودآگاه هنگام تماشای تلویزیون و بازی کمتر پلک میزنند. افراد به طور متوسط و در حالت عادی ۱۸ بار در دقیقه پلک میزنند. این در حالی است که همان افراد، هنگام تماشای تلویزیون پلک زدن را فراموش میکنند. پلک نزدن باعث خشکی، خستگی، خارش و سوزش چشم میشود. نشانههای آسیب چشم عبارتند از:
- درد و خارش چشم
- مشکل در تمرکز
- خستگی و آب چشم
- تاری و دوبینی
- حساسیت به نور
- گردن وشانه درد
سخن پایانی
در این مطلب تاثیر تلویزیون بر چشم را بررسی کردیم. سعی کردیم جواب این سوال را که تلویزیون چشم را ضعیف میکند یا نه را پیدا کنیم. آسیبهای تماشا کردن تلویزیون به چشم از دیرباز یکی از دغدغه والدین بوده است. باید گفت که اگر تلویزیون برای مدت زمان طولانی استفاده شود ممکن است چشم دچار خستگی شده و درنتیجه عوارضی همچون سردرد و تحریک چشم ایجاد شود. البته این ویژگی برای تلویزیونهای قدیمی و مانیتورهای قدیمی نیز صدق میکند. تلویزیونها و مانیتورهای قدیمی دارای لامپ تصویر بودند و این لامپ تصویرهای مختلفی مانند اشعه ایکس اشعه ماورا بنفش و غیره منعکس میکرد. امروز تلویزیونهای LCD و LED بهتر عمل میکنند و حتی تلویزیون اینهای LED در مقایسه با صفحه نمایشهای LED LCD سالمتر هستند. تلویزیونهای LED فاقد مواد شیمیایی مضر بوده و به عنوان محصولی سازگار با محیط زیست شناخته شده است.